Σε λειτουργία το πλωτό φωτοβολταϊκό της Statkraft στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 03/06/2021 18:31 Τελευταία Ενημέρωση: 03/06/2021 18:31 Από: Tachydromos

Την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του πρώτου τμήματος του πλωτού φωτοβολταϊκού στην Αλβανία ανακοίνωσε η Statkraft, έργο που αναπτύσσει από κοινού με την νορβηγική εταιρεία Ocean Sun.

Το πλωτό φωτοβολταϊκό βρίσκεται στην λεκάνη Banja της Αλβανίας, όπου η Stakraft λειτουργεί ήδη υδροηλεκτρικό εργοστάσιο ισχύος 72 MW.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου πλωτού φωτοβολταϊκού και την σύνδεσή του με το δίκτυο, η μονάδα παράγει κανονικά ηλεκτρική ενέργεια, η οποία εγχέεται στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Αλβανίας.

Το πρώτο μέρος του έργου, το οποίο περιλαμβάνει 1536 ηλιακά πάνελ, έχει εγκατεστημένη ισχύ 0.5 MW και καλύπτει μια έκταση σχεδόν 4,000 τετραγωνικών μέτρων.

Επιπλέον, 160 ίδια πάνελ έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος για σύγκριση και καταγραφή του αποτελέσματος ψύξης στα πλωτά πάνελ.

Το έργο αναμένεται να προχωρήσει στη δεύτερη φάση ανάπτυξής του μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, όπου και θα προστεθούν 3 επιπλέον πλωτές μονάδες, συνδυασμένης ισχύος 1.5 MW.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η Statkraft έχει επιχειρηματική παρουσία στην Αλβανία από το 2007. Τα υδροηλεκτρικά αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, φτάνοντας το 95% της εγκατεστημένης ενεργειακής ισχύος.

https://energypress.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon