Αύξηση των εμβασμάτων απ’ τους μετανάστες στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 11/06/2021 20:51 Τελευταία Ενημέρωση: 14/06/2021 14:55 Από: Tachydromos

Με στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας η ιστοσελίδα monitor.al που ειδικεύεται σε οικονομικές και κοινωνικές κυρίως αναλύσεις, προσεγγίζει το θέμα των εμβασμάτων ρευστού στις αλβανικές οικογένειες από πολίτες της χώρας που ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 παρατηρείται αύξηση της τάξης του 12% σε σύγκριση με την περυσινή και το ποσό των 170 εκατομμυρίων Δολαρίων που εισέρρευσαν στην Αλβανία είναι το ψηλότερο στα 11 τελευταία χρόνια σε επίπεδο τριμήνου. Όπως επισημαίνει το σχετικό ρεπορτάζ βασικός λόγος που εκδηλώνεται αυτή η αύξηση αφορά στην Πανδημία και τις έκτακτες ανάγκες που δημιούργησαν στην αλβανική κοινωνία τόσο οι ανάγκες για φάρμακα όσο και για τρόφημα αφού δεν υπήρξε συνδρομή απ’ την πολιτεία. Τούτο ενεργοποίησε την αλληλεγγύη και επέφερε και πάλι νέα τόνωση στη ροή χρήματος απ’ το εξωτερικό. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας καταδεικνύουν σαφώς ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι οι βασικές χώρες απ’ όπου προέρχονται τα εμβάσματα ενώ προστίθενται πλέον και η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέρυσι και παρά το γεγονός ότι και οι χώρες – πηγή είχαν τις δικές τους δυσκολίες με την ολική καραντίνα κ.α. στην Αλβανία το ποσό των εμβασμάτων ξεπέρασε τα 650 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ το ΑΕΠ (ονομαστικό) της χώρας είναι μόλις 12 Δισεκατομμύρια Δολάρια ΗΠΑ.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon