Το «ύστατο χαίρε» στον Ιωάννη Παλαιοκρασσά

Δημοσιεύθηκε: 05/10/2021 17:29 Τελευταία Ενημέρωση: 05/10/2021 17:29 Από: Tachydromos

Εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς ετελέσθη σήμερον η πολυαρχιερατική εξόδιος ακολουθία του πρώην Υπουργού και Επιτρόπου της Ελλάδος εις την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιωάννου Παλαιοκρασσά.

Εις την ακολουθία προέστη, αφιχθείς εξ Αλβανίας για τον σκοπό αυτό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, πλαισούμενος από τους Μητροπολίτας Μεσογαίας και Σύρου.

Ο Μακαριώτατος, προσωπικός φίλος του εκλιπόντος, ο οποίος προσέφερε πολλά εις την Εκκλησία της Αλβανίας, είπε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του:

«....Το έργο του Γιάννη διέκρινε ποιότητα, αποδοτικότητα, δημιουρικότητα και μία μεγάλη ευρύτητα πνεύματος. Από όπου και αν πέρασε είχε αυτή την διορατική κρίση και άφησε ένα έργο πολύ σημαντικό.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη και σκέψη για να παρατηρήσει κανείς ποιό ήταν το μυστικό αυτής της εξαιρατικά δημιουργικής ζωής.

Ήταν ένας άνθρωπος που από τα νεανικά χρόνια του πίστεψε στον Χριστό και τον πήρε στα σοβαρά. Μελέτησε, προσευχήθηκε, αγωνίστηκε, έζησε το μυστήριο της εν Χριστώ Αποκαλύψεως.

Πρέπει να δοξολογούμε τον Θεό διότι μας έδωσε έναν τέτοιο άνθρωπο! Ο Γιάννης θα μείνει στην ιστορία του Λαού μας και της Εκκλησίας μας.

Τον αποχαιρετούμε με μία Σταυραναστάσιμη λειτουργική χαρά».

https://www.romfea.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon