Στο πλευρό των παλιννοστούντων η Εκκλησία της Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: 11/11/2021 10:07 Τελευταία Ενημέρωση: 11/11/2021 10:07 Από: Tachydromos

Η μέριμνα για την επανένταξη των Αλβανών παλιννοστούντων που επιστρέφουν και κατοικούν στην χώρα τους, βρίσκεται στο επίκεντρο σχετικού προγράμματος που υλοποιεί το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης «Διακονία Αγάπης» της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Γερμανική Κυβέρνηση, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020 και θα διαρκέσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Σκοπός είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παλιννοστούντων μέσω της αύξησης του εισοδήματος τους και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες. Το πρόγραμμα εστιάζει στην οικογένεια και προσφέρει στήριξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης των μελών της καθώς και της υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών.

Επίσης, στοχεύει στην δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών μεταξύ φορέων με απώτερο σκοπό την προώθηση της απασχόλησης των ενηλίκων σε κλάδους όπως η κτηνοτροφία, η γεωργία, η κομμωτική, το λιανεμπόριο, καθώς και η επανένταξη των παιδιών στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος σε τρεις περιοχές της Αλβανίας: Μπελς (Belsh), Τσερίκ (Cërrik) και Πρένιας (Përrenjas), το γραφείο «Διακονία Αγάπης» στήριξε 95 οικογένειες προσφέροντας δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη υγιεινής, ενώ σε 7 οικογένειες προσέφερε ηλεκτρικές συσκευές. Παράλληλα, 56 οικογένειες συμμετείχαν σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που είχαν ως στόχο την επιτυχημένη επανένταξη τους στις τοπικές κοινωνίες.

Επιπλέον, μια εξίσου σημαντική πτυχή του προγράμματος αφορά τα παιδιά. Ειδικότερα, από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, 35 παιδιά συμμετέχουν σε εξωσχολικά προγράμματα με σκοπό την επανένταξη τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Τέλος, στο πλαίσιο της στήριξης και της επανένταξης των παλιννοστούντων στις τοπικές κοινωνίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους κατά τόπους δημοτικούς υπαλλήλους.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon