Ο Τομέας Υγείας θα λάβει χρηματοδότηση 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα

Δημοσιεύθηκε: 04/12/2021 15:20 Τελευταία Ενημέρωση: 04/12/2021 15:20 Από: Tachydromos

Ο Τομέας Υγείας θα λάβει χρηματοδότηση 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Παγκόσμια Τράπεζα για πλαίσιο προγράμματος βελτίωσης του τομέα.

Η χρηματοδότηση θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης από τον σεισμό του Νοεμβρίου 2019, καθώς και στη βελτίωση της διαδικασίας εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων σε ορισμένες δημόσιες νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό σε ορισμένα νοσοκομεία κατέστησαν επείγουσα την απαραίτητη παρέμβαση για τη βελτίωση των υποδομών και τον εφοδιασμό τους με νέο ιατρικό εξοπλισμό.

Η χρηματοδότηση θα βοηθήσει στην κάλυψη αυτών των αναγκών, και πιο συγκεκριμένα για την αποκατάσταση του Νοσοκομείου Kruja, του Περιφερειακού Νοσοκομείου Lezha και ορισμένων νοσοκομείων και μονάδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Κέντρου Μητέρα Τερέζα, όπως το Τμήμα Αγγειολογίας και Καρδιοχειρουργικής, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, το Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής , και το Γενικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο. Επίσης, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο του Laç θα εφοδιαστούν με νέο ιατρικό εξοπλισμό.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon