Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: 06/01/2022 16:48 Τελευταία Ενημέρωση: 07/01/2022 15:14 Από: Tachydromos

Την μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων τίμησε σύσσωμο το πλήρωμα της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, τους κατά τόπους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, τους ιερείς, καθώς και τους πιστούς, να τιμούν ιδιαίτερα την ημέρα. Σήμερα, ανήμερα των Θεοφανείων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος, συλλειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βίλλυδος κ. Άστιο και τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Επιμέλεια: Γιώργος Γκοτζιάς για το Πρακτορείο Ορθοδοξία

Πλήθος πιστών συμμετείχε τόσο στην Θεία Λειτουργία, όσο και στον Μεγάλο Αγιασμό που τελέστηκε, λαμβάνοντας στο τέλος το Αγίασμα στον εξωτερικό χώρου του Καθεδρικού Ναού. Σήμερα επίσης στα Τίρανα λειτούργησαν ο Ιερός Ναός του Αγίου Προκοπίου, των Αγίων Γερασίμου και Αγίων Πάντων, με τον λαό να συρρέει από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πανηγυρικοί εορτασμοί έλαβαν επίσης χώρα στις Ιερές Μητροπόλεις Κορυτσάς, Ελμπασάν, Απολωνίας, Βερατίου και Αργυροκάστρου. Συγκεκριμένα στην Κορυτσά και στο Ελμπασάν, οι οικείοι Μητροπολίτες, κατόπιν των Ιερών Ακολουθιών που τέλεσαν εντός των ναών, συνέχισαν με την τελετή Ρίψη του Τιμίου Σταυρού, σε δύο από τα κεντρικά συντριβάνια των αντίστοιχων πόλεων. Στο Μπεράτι, οι πιστοί αφού λειτουργήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, συνέχισαν με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Οσούμ (Άψο) που διασχίζει καταμεσής την πόλη τους. Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες πλήθος πιστών και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων, δεν δίστασε να πέσει στα παγωμένα νερά για να λάβει ευλογία. Ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε επίσης στα λιμάνια των Αγίων Σαράντα, της Αυλώνας και του Δυρραχίου, όπου οργανωμένη μουσική μπάντα, συνόδευσε την πομπή των πιστών στην προβλήτα του μεγάλου λιμανιού.

https://www.orthodoxianewsagency.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon