Τουρκο-Αλβανικό ανάχωμα στον Ελληνισμό

Δημοσιεύθηκε: 17/01/2022 14:41 Τελευταία Ενημέρωση: 17/01/2022 19:09 Από: Tachydromos

Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης και συμμαχίας των Αλβανών της Βαλκανικής με την Τουρκία – η επίσκεψη σήμερα του Τούρκου Προέδρου Ερντογκάν στο πολιτικό του τέκνο Ράμα είναι επιστέγασμα και κορυφαία πράξη- παράγει σαφή αρνητικά τετελεσμένα για τον Ελληνισμό. Το Ελληνικό Έθνος, ο Ελληνισμός, δεν είναι ένα απ’ τα φαινόμενα της Βαλκανικής. Παρά τις προσπάθειες να εμπεδωθεί στην άρχουσα ελίτ της Ελλάδας και στην υπό συγκεκριμένη διαπαιδαγώγηση διανόηση, επικρατέστερη είναι η πεποίθηση ότι ιστορικές και όχι μόνο υποθήκες θέλουν τον Ελληνισμό να έχει ρόλο στα ΠαραΔουνάβια και τον Αδριατικό χώρο.

Κατά συνέπεια οι αρχιτέκτονες και εργολάβοι – Ράμα και παρέα του- του ΝεοΟθωμανισμού, λειτουργούν εις βάρος του συμφέροντος του Ελληνισμού. Δεν είναι ζήτημα στρατιωτικών πράξεων ή παρουσίας ενόπλων δυνάμεων.

Και τέτοια δεν λείπουν βέβαια…

Τω 1999 – ήδη μοιάζει μακρινό όχι τόσο χρονικά- ο τότε Πρέσβης της Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Μαλιάς, δώριζε σε επίσημη τελετή στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα στέλεχος ελιάς με τις ρίζες του από την Κρούγια. Το κάστρο του Γεωργίου Καστριώτη και απ’ τα πιο εμβληματικά σημεία αντίστασης των Βυζαντινών στους Οθωμανούς. Με την παράκληση μάλιστα ώστε ο τότε Πρωθυπουργός της Αλβανίας (σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας) Ιλίρ Μέτα να το ποτίσει στο Φανάρι όταν θα το επισκεπτόταν…

Λίγα χρόνια πριν άλλος σήμερα Πρέσβης ε.τ., ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας στα Τίρανα κ. Νίκος Κανέλλος, κατηγορούνταν απ’ το σύστημα τότε της Αλβανίας – Προεδρία Μπερίσα – ότι παρενέβαινε στα εσωτερικά της χώρας. Είχε απλά φροντίσει να υπενθυμίσει σε βουλευτές και ιδρυτικά στελέχη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος ότι είχαν έρθει στο προσκήνιο με το σύνθημα «Θέλουμε την Αλβανία Ευρώπη» και οδηγούσαν την Αλβανία στην Ισλαμική Διάσκεψη!!! Λειτούργησε αφυπνιστικά και υπήρξε «το σχίσμα» των Πάσκο, Ζόγκαϊ, Κέκο, Ιμάμη και άλλων στη «Δημοκρατική Συμμαχία».

Οι περιπτώσεις ως παραδείγματα που αυθόρμητα ήρθαν υπόψη και επικαλεστήκαμε ως παραδείγματα ενεργούς διπλωματίας μπορεί εκ πρώτης όψεως να μοιάζουν προστασία του ελληνικού κεκτημένου συμφέροντος σε ευαίσθητο πεδίο. Δεν είναι όμως μόνο τόσο. Συμπίπτει απόλυτα με το ευρύτερο και πολύ πιο μόνιμο συμφέρον του ίδιου του Αλβανικού λαού. Η ηγεσία του, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα και η συμμορία που τον περιβάλει λειτουργούν ως παράγοντες θλάσης στην ενόραση της κοινωνίας. Ωστόσο είναι πασιφανές ότι η προσέγγιση με την Τουρκία και ειδικά το καθεστώς του Ρετζέπ Ταϊπ Ερντογκάν το μόνο που επιφέρει ως συνέπεια είναι η απομάκρυνση απ’ την προοπτική ένταξης στην ΕΕ. Η Ελλάδα έχοντας ουσιαστικό συμφέρον να αναχαιτίσει την επιδιωκόμενη περικύκλωση και στεγανοποίηση προς Βορρά και Δύση που προκαλεί ο Αλβανικός παράγοντας υπό Τουρκική ηγεμονία, συμπεριφέρεται αμήχανα. Αδυνατεί η διπλωματία να πράξει πράγματα πολύ εύκολα και ουσιαστικά συμβατά με το συμφέρον της ίδιας της Αλβανικής κοινωνίας. Αιχμάλωτος Ελληνισμός δείχνει η εικόνα.

Πλειοψηφίες Βορειοηπειρωτών να αισθάνονται βολεμένοι στις αγκαλιές του Ράμα. Ας αναφερθεί ενδεικτικά ότι ελέγχει δημοτικές αρχές σε Δρόπολη. Αγ. Σαράντα, Κορυτσά, Χιμάρα.

Άλλοι δε ελληνικοί παράγοντες στις ΗΠΑ εξ ίσου άνετα φωτογραφίζονται με το εκ Χιμάρας τέκνο τους Ράμα, και τον εξυπηρετούν σε διαδικασίες λόμπι που έχει ανάγκες στη γραφειοκρατία της Ουάσιγκτον.

Και η πολιτική τάξη και διπλωμάτες έχοντας πιστέψει ότι το πράγμα είναι μη διαχειρίσιμο έχουν οδηγηθεί σε κατάσταση μοιρολατρίας. Συγχαίρουν άμεσα ή έμμεσα τους συνεργούς συνΈλληνες στα στρατηγικά σχέδια του Ράμα με τον Ερντογκάν για αποξένωση του Ελληνισμού απ’ τα Παραδουνάβια και την Αδριατική…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon