Εκτουρκισμός και της δημόσιας παιδείας στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 20/01/2022 18:18 Τελευταία Ενημέρωση: 22/01/2022 20:32 Από: Tachydromos

Νέα ώθηση στην εφαρμογή της Μορφωτικής Συμφωνίας που είχαν υπογράψει πέρυσι στην Άγκυρα οι Υπουργοί Παιδείας Αλβανίας και Τουρκίας, με βάσει προφανώς τα όσα παρασκηνιακά συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν.

Συγκεκριμένα η προαναφερθείσα Συμφωνία προβλέπει την εισαγωγή διδασκαλίας της Τουρκικής Γλώσσας- ως δεύτερη ξένη γλώσσα, στοιχεία της Ιστορίας της Τουρκίας και Τούρκικο Πολιτισμό, σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια της Αλβανίας.

Αλβανικά ΜΜΕ και ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτησαν σήμερα το απόγευμα ερωτηματολόγια που διευθύνσεις δημοσίων σχολείων απευθύνουν σε μαθητές και γονείς ώστε να συλλέξουν προτιμήσεις εγγραφών για το μάθημα της Τουρκικής Γλώσσας!!!

Είναι προφανές ότι οι Υπηρεσίες της Τουρκικής Πρεσβείας με τις διασυνδέσεις που διαθέτουν, ειδικά μέσω των τεμένων, πιέζουν στην δημιουργία κοινωνικού ρεύματος που απλά θα αποτελεί προσχηματική δικαιολόγηση στην υλοποίηση ηλειμμένης ήδη απόφασης εισαγωγής του μαθήματος. Δεδομένου ότι καθεστωτικά Τουρκικά ΜΜΕ ενημερώνουν ότι στη λήξη του Ιερού Μήνα του Ραμαζανίου - τέλη Μάη, ο Ερντογκάν θα ανέβει και πάλι Τίρανα το ζήτημα της εισαγωγής του Μαθήματος Τουρκικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού είναι μάλλον προϋπόθεση που έως τότε θα πρέπει να έχει δρομολογηθεί.

Είναι σαφές ότι οι Τουρκικές υπηρεσίες εστιάζουν ειδικά στη Βαλκανική τους επόμενους μήνες με αιχμή του δόρατος τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς Αλβανικής καταγωγής. Επί το πλείστον δε ότι επωφελούμενες του θερμού κλίματος μεταξύ Ράμα και Ερντογκάν επιδιώκουν τη δημιουργία όσο περισσότερα τετελεσμένων.

Προφανώς εκείνο που βασικά ενδιαφέρει τις τουρκικές δομές είναι η "νομιμοποιημένη" παρουσία σε όλη την επικράτεια ανθρώπων τους με την πρόφαση του εκπαιδευτικού! Για άλλες ακόμη πιο επικίνδυνες λεπτομέρειες του άμεσου αντίκτυπου της επίσκεψης Ερντογκάν θα υπάρξει ανάλυση προσεχώς.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δείχνει οριστικά όμηρος και παγιδευμένος στο σενάριο παράδοσης της Αλβανίας στην Τουρκία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon