Στην Κλεισούρα τρύπωσε η ΙΗΗ – δράσεις με την ανοχή και συμμετοχή του κράτους «θεματοφύλακα της ανεξιθρησκίας»

Δημοσιεύθηκε: 13/05/2022 14:31 Τελευταία Ενημέρωση: 14/05/2022 10:40 Από: Tachydromos

Προφανώς δεν αφορούν τις μεθόδους με τις οποίες δουλεύει η δήθεν ΜΚΟ του Ερντογκάν – ΙΗΗ, την οποία ειδικά οι υπηρεσίες του Ισραήλ τη συνδέουν με ακραία Ισλαμιστική δραστηριοποίηση. Ο υπερβολικός ζήλος ενός Ιμάμι στην Κλεισούρα πρωτίστως και του Μουφτή της Πρεμετής επίσης, που θέλοντας να δείξουν στα αφεντικά την προσήλωση και τα αποτελέσματα, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταδεικνύουν αφενός μεν τη διάδοση του πιο ακραίου φονταμενταλισμού του Ισλάμ σε μια απολύτως ευαίσθητη περιοχή, και αφετέρου την συμμετοχή των φορέων δημόσιας παιδείας σε τέτοιες δραστηριότητες.

Να υπογραμμιστεί ότι στην Αλβανία συνταγματικά και για κατανοητούς λόγους απαγορεύεται στο σύστημα δημόσιας παιδείας – προληπτικά υπάρχει νομική μέριμνα μάλιστα και για την ιδιωτική – η προνομιακή μεταχείριση οποιασδήποτε θρησκευτικής κοινότητας.

Εξ ου και όσα μαρτυρούν οι φωτογραφίες που φέρνουμε στην δημοσιότητα δείχνουν το τοξικό περιβάλλον που η ΙΗΗ με τις δήθεν δραστηριότητες της υπέρ του ορφανού παιδιού ή στον τομέα εκπαίδευσης και πολιτισμού συνιστούν παραβίαση του κοσμικού χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας της Αλβανίας και προκαλούν. Προκαλούν καθώς η διείσδυση ακραίου Ιμάμι μέσα στον ευαίσθητο χώρο των παιδιών και του σχολικού τους προγράμματος, γίνεται σε μια περιοχή με έντονη και ιστορική παρουσία Ορθοδόξων Χριστιανών ενώ ο εξισλαμισμός μερίδα του και μάλιστα σχετικά στο πρόσφατο παρελθόν δημιούργησε εκεί κοινότητες των Μπεκτασί που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ακρότητες του Σουνιτικού Ισλάμ.

Η μία φωτογραφία δείχνει διδασκαλία του Ιμάμι Αμπνού Σελίμ Ντελή μέσα σε τέμενος όπου έχει ενδύσει μικρά αγόρια και κορίτσια με ρούχα που του έχει προμηθεύσει προφανώς η οργάνωση – χρηματοδότης. Είναι γνωστό τις πάση στην Αλβανία ότι επιδοτείται η ένδυση δημοσίως από νεαρές του μανδύα και της μπούρκας. Σε μια δεύτερη όμως φωτογραφία ο ίδιος Ιμάμης Ντελή Σελίμ απεικονίζεται εντός των σχολικών αιθουσών και με το Διευθυντή του Δημοσίου Ενιαίου Σχολείου της Κλεισούρας με τον οποίο έχει συζητήσει και οργανώνουν από κοινού δήθεν μαθητικό διαγωνισμό ποίησης. Κι έτσι ο Μουφτής Πρεμετής έχει από μέρες αναρτήσει το δίπλωμα του νικητή το οποίο φέρει στην επικεφαλίδα αφενός το έμβλημα της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας και αφετέρου το Σχολείου Κλεισούρας που είναι δημόσιο και στο οποίο παρακολουθούν παιδιά της Ορθόδοξης κοινότητας καθώς και των Μπεκτασί. Πέραν βέβαια των απαγορεύσεων του νόμου στις οποίες αναφερθήκαμε ήδη.

Πρόκειται για τις προσφιλείς μεθόδους της Τουρκικών συμφερόντων και καθηγούμενης απ’ την Πρεσβεία της Τουρκίας στα Τίρανα, στελεχωμένης από απόφοιτους ειδικών σχολών στην Σμύρνη και την Άγκυρα, ΜΚΟ ALSAR (Alternativa e se Ardhmes - Εναλλακτική του Μέλλοντες). Η συγκεκριμένη εστιάζει σε εκδόσεις στην αλβανική τόσο για την Αλβανία όσο και Κόσσοβο και Σκόπια. Διοργανώνει με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ημερίδες προβολής της ιστορίας και πολιτισμού της περιόδου της Οθωμανικής κατοχής των Βαλκανίων. Επίσης χρηματοδοτεί με σημαντικό επίδομα ορφανά σε διάφορες περιοχές. Προτιμά την ύπαιθρο τόσο στα βόρεια σύνορα της Αλβανίας όσο και στο Νότο. Δηλώνει ότι ακριβώς αυτό το πρόγραμμα της δραστηριοποίησης στο χώρο του ορφανού παιδιού είναι στηρίζει σε χρηματοδότηση από την ΙΗΗ!!! Κλεισούρα, Πρεμετή και Κονίσπολη είναι επιλεγμένες περιοχές στη μεθόριο με την Ελλάδα.

Για τους ειδικούς των μεθόδων που χρησιμοποιεί η ακραία Ισλαμική δράση η στρατολόγηση στους κόλπους ορφανών που περιθάλπουν οι δήθεν φιλανθρωπικές τους οργανώσεις είναι κεφάλαιο ειδικού ενδιαφέροντος.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon