Ο κ. Ράμα τα έχει βάλει με τον Ελληνισμό

Δημοσιεύθηκε: 10/08/2022 15:00 Τελευταία Ενημέρωση: 11/08/2022 12:38 Από: Tachydromos

Έχουν πολύ μικρή σημασία θα θρησκευτικά πιστεύω του κ. Έντι Ράμα, Πρωθυπουργού της Αλβανίας.

Άλλο τόσο λιγότερο η συμμετοχή του σε ομάδες προβληματισμού ή η εξάρτηση σε συγκεκριμένα σχήματα που ελέγχουν, επιβάλουν ή επηρεάζουν εξωθεσμικά κρατικές πολιτικές.

Μπορεί να έχει βάση ο προβληματισμός για τις περίεργες σχέσεις που αναπτύσσονται μαζί του από την επίσημα Αθήνα, εάν δηλαδή έχουν ουσιαστικό υπόβαθρο ή αφορούν πελατειακές εξυπηρετήσεις. Φιλοφρονήσεις υψηλού επιπέδου στα πλαίσια και υπό το μανδύα ενσωματώσεων και ενταξιακών διαδικασιών.

Είναι όμως εξόφθαλμο ότι ο κ. Ράμα έχει ταχθεί ξεκάθαρα σε εχθρικές ατζέντες για τον Ελληνισμό.

Αυτές τις ώρες βρίσκεται στην Άγκυρα. Είχε ήδη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον Τούρκο δυνάστη, Ρετζέπ Ταϊπ Ερντοάν.

Ακόμη και η είδηση του κρατικού τουρκικού εργαλείου προπαγανδιστικής ενημέρωσης, το Anadolu Agency, είναι λακωνικό.

Η ανάρτηση ωστόσο του Πρωθυπουργού της Αλβανίας δεν κρύβει τη χαρά της συνάντησης. Τον είχε λίγο «αγχώσει» το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος Ερντοάν. Ειδικά στη Συνάντηση Κορυφής του ΝΑΤΟ…

Νταηλίκια για να ανέβει το κασέ.

Με ανακούφιση ο κ. Ράμα ανακοινώνει ότι η Τουρκία – ο πάτρωνας Ερντοάν, θα στηρίξει την Αλβανία σε ζητήματα ενέργειας και σιτηρών. Που εν τούτοις δεν το δηλώνουν θα πληρωθούν. Και θα πληρωθούν άμεσα και έμμεσα με χρήματα απ’ την Ευρώπη.

Τούτο πάλι λεπτομέρεια. Ουσία όμως ότι ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας βρέθηκε σε ένα «πανηγύρι» του Ισλάμ ενώ η χώρα του δεν είναι Μουσουλμανική.

Εκτός και εάν σκοπεύει να την καταστήσει τέτοια. Με περισσότερη επιτυχία απ’ ότι οι Σουλτάνοι που για πέντε αιώνες την κατείχαν και το επιδίωξαν.

Στους Αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης εκπροσώπησε την Αλβανία που μετέχει και με την ομάδα της των αθλητών.

Αυτό δεν έχει απλά συμβολική σημασία.

Αλλά στην ουσία και πάλι και που αφορά αμιγώς τα δικά μας θέματα, ως Ελληνισμός. Σε όλο του το φάσμα.

Διώκει άμεσα τον Ελληνισμό στη Βόρεια Ήπειρο.

Με κάθε τρόπο πολεμάει την Ελλάδα. Προπαγάνδα, ρητορική, υπονόμευση του στρατηγικού της ρόλου στην περιοχή, υποστήριξη εθνικιστικών ομάδων που προβάλουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της.

Και κατά το Κυπριακού Ελληνισμού.

Ο κ. Ράμα ήταν στην εκδήλωση έναρξης των «Αγώνων» Ισλαμικής Αλληλεγγύης μαζί με τον Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν… αλλά και τον Ερσίν Τατάρ της κατεχόμενης Κύπρου. Τον οποίο όμως στις επίσημες αναρτήσεις η Προεδρία της Τουρκίας προβάλει ως ένα εκ των 5 αρχηγών κρατών που μετείχαν, ως Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου…

Πρόκειται για την κορυφαία απόκλιση στην πάγια θέση της Αλβανίας στο Κυπριακό από τότε που προέκυψε λόγω της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής απ’ την Τουρκία.

Υπάρχουν και άλλες μαζί με την πρόσφατη πρόκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ… Κατόπιν τούτο το ερώτημα που εδράζεται το θράσος Ελλήνων να συνηγορούν υπέρ του κ. Έντι Ράμα – Πρωθυπουργού της Αλβανίας – είναι εύλογο.

Και δεν αφορά απλά τους ελληνικής καταγωγής Βορειοηπειρώτες Έλληνες. Περισσότερο έχει αναφορά σε όσους θεσμικά έχουν την ευθύνη διαμόρφωσης κρατικών πολιτικών και εξωτερικής πολιτικής και προάσπισης του εθνικού συμφέροντος του Ελληνισμού.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon