Ναυτική βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία… “σημαντικός σύμμαχος η Τουρκία”

Δημοσιεύθηκε: 12/08/2022 14:29 Τελευταία Ενημέρωση: 12/08/2022 14:29 Από: Tachydromos

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι αξιολογείται σοβαρά η συγχρηματοδότηση της δημιουργίας ναυτικής στρατιωτικής βάσης στο Πόρτο Ρομάνο του Δυρραχίου. Σε συνέντευξή του στη Vijesti του Μαυροβουνίου, ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι ειδικοί του Βορειοατλαντικού οργανισμού εξετάζουν την προσφορά της Αλβανίας. Είπε ότι μετά τη μελέτη, οι ειδικοί θα δώσουν συμβουλές και προτάσεις ανάλογα με τη στρατιωτική κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

«Χαιρετίζουμε τις προσφορές των συμμάχων για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ. Οι ειδικοί μας πρέπει να εξετάσουν όλες αυτές τις προσφορές και στη συνέχεια να δώσουν συμβουλές ανάλογα με τις στρατιωτικές συνθήκες. Η νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ, η οποία εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη στρατηγική σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για τη συμμαχία μας. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να προωθεί τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη συνεργασία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των καθημερινών προσπαθειών της KFOR, του αρχηγείου μας στο Σαράγεβο και του γραφείου στο Βελιγράδι.

“Η ασφάλεια και η σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια είναι σημαντικές για το ΝΑΤΟ και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. Η βάση στο Πόρτο Ρομάνο θα είναι η δεύτερη που δημιουργεί το ΝΑΤΟ Αλβανία. Η πρώτη είναι αεροπορική στην Κουτσόβα, όπου το ΝΑΤΟ χρηματοδοτεί με 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιβεβαίωσε ότι στο λιμάνι του Δυρραχίου, στο Πόρτο Ρομάνο, εκτός από το εμπορικό και εμπορικό σκέλος, σχεδιάζεται η κατασκευή στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ, για την οποία το τελευταίο έχει κληθεί να τη χρηματοδοτήσει.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon