Πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία στη Χιμάρα για την υφαρπαγή των περιουσιών

Δημοσιεύθηκε: 14/08/2022 20:39 Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2022 20:39 Από: Tachydromos

Δεκάδες Χιμαριώτες καθώς και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, ο πρόεδρος και βουλευτής του ΚΕΑΔ Ευάγγελος Ντούλες και ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χιμάρας Διονύσιος Φρέντης Μπελέρης, πραγματοποίησαν χθες το βράδυ συνάντηση διαμαρτυρίας ενάντια στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Ράμα για την περιοχή του Παλέρμο.

Σύμφωνα με αυτή την κυβερνητική απόφαση, ο Ράμα κηρύσσει προστατευόμενη φυσική περιοχή την περιοχή από τον κόλπο των Λαμάμων μέχρι την είσοδο στο χωριό Κηπαρό, με τη διεκδίκηση της προστασίας των φυσικών αγαθών αυτής της περιοχής.

Πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται μια μυστική προοπτική συμφωνία με τους ολιγάρχες που καταβροχθίζουν με κάθε μορφή τα εδάφη των Χιμαριωτών σε συνδυασμό με τους στρατηγικούς επενδυτές.

Στη συνάντηση, οι ιδιοκτήτες γης στο Πόρτο Παλέρμο απέρριψαν κατηγορηματικά την απόφαση της κυβέρνησης. Οι καταγγελίες έχουν δρομολογηθεί προς τις περισσότερες Πρεσβείες καθώς και δικαστήρια.

Μάλιστα, υπήρξε άμεση προσφυγή από τις ελληνικές αρχές για αυτή την απόφαση, και επίσης, η υπόθεση θα πάει στο Διεθνές Δικαστήριο του Στρασβούργου. Αυτή είναι μόνο η αρχή των αντιδράσεων.

Ο Ευάγγελος Ντούλες δήλωσε ότι σε μια περίοδο που ο κόσμος πρέπει να κάνει διακοπές, αναγκάζεται να διαμαρτυρηθεί. Στη Χιμάρα υφαρπάζονται περιουσίες από νόμιμους κατοίκους για να δοθούν στους ολιγάρχες και τους επιχειρηματίες της πρωθυπουργικής κλίκας.

Η περιοχή αυτή λεηλατείται συστηματικά, χωρίς να έχει άλλο προηγούμενο σε καμία χώρα του κόσμου, καθώς εδώ κλέβονται περιουσίες.

Με αυτό που συμβαίνει η Αλβανία δεν αξίζει να ενταχθεί στην Ε.Ε.

Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας πρέπει να γίνονται σεβαστά και οι κάτοικοι πρέπει να αποφασίζουν για τις περιουσίες τους.

Έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας για να αρπάξουν τις περιουσίες των κατοίκων.

Πηγή: Himara.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon