ΟΗΕ: ΗΠΑ και Αλβανία πρότειναν σχέδιο ψηφίσματος στο Σ.Α για τα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς

Δημοσιεύθηκε: 28/09/2022 16:15 Τελευταία Ενημέρωση: 28/09/2022 16:15 Από: Tachydromos

Οι ΗΠΑ και η Αλβανία έχουν προτείνει σχέδιο ψηφίσματος για τα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε ο Αλβανός εκπρόσωπος Φερίτ Χότζα.

“Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Το κείμενο έχει προωθηθεί. Ας δούμε τι θα συμβεί. Ελπίζουμε να λάβουμε υποστήριξη για το κείμενο, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να τηρείται και το απαράδεκτο των ρωσικών ενεργειών στην Ουκρανία”, είπε.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ουκρανίας στον ΟΗΕ Σεργκέι Κίσλιτσα διευκρίνισε ότι η ψηφοφορία για το ψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν είπε πότε ακριβώς.

Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι μίλησε στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω σύνδεσης βίντεο, όπου ζήτησε να παρασχεθούν συλλογικές εγγυήσεις ασφάλειας στο Κίεβο.

«Η Ουκρανία πρέπει να λάβει σαφείς και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις συλλογικής ασφάλειας», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοκλίπ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος χρειάζεται» μια αρχιτεκτονική ασφάλειας που θα είναι σύμφωνη με τον παγκόσμιο ρόλο της Ουκρανίας και ζήτησε να συνεχιστεί η στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη προς το Κίεβο.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

https://www.ertnews.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon