Δωρεάν εξετάσεις στην Κλινική της Εκκλησίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε: 24/01/2023 09:21 Τελευταία Ενημέρωση: 24/01/2023 09:21 Από: Tachydromos

Προληπτικές εξετάσεις για το σακχαρώδη διαβήτη αλλά πρωτογενή παρακολούθηση ασθενών απ’ τις περιοχές του Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα προσφέρθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Κλινική «Ευαγγελισμός» στους Γιωργουτσάτες του ομώνυμου Ιδρύματος για την Υγεία που ίδρυσε και λειτουργεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Κλιμάκιο ιατρών από τα νοσοκομειακά ιδρύματα των Ιωαννίνων προσέφεραν δωρεάν εξετάσεις και συμβουλευτική ιατρική σε πάνω από 150 ασθενείς που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες προσήλθαν αποδεικνύοντας αφενός μεν τις ανάγκες που υφίστανται στην τοπική κοινωνία και αφετέρου την ουσιαστική διάσταση που έχει η συγκεκριμένη χειρονομία. Η εξόρμηση έγινε υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Οδυσσέα Πότση που μαζί με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη συνόδευαν το κλιμάκιο των γιατρών ενώ από πλευράς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου που έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Κλινικής την απαραίτητη συνδρομή λόγω και μακροετούς εμπειρίας προσέφερε ο καθηγητής Νευρολογίας κ. Γεώργιος Λαγός.

Σε μια εποχή που η κοινωνία της υπαίθρου δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως κυρίως από την οικονομική δυσπραγία είναι σημαντικό να εκδηλώνονται τέτοιες πρωτοβουλίες ανθρωπισμού και έμπρακτης εκδήλωσης της αγάπης. Προς τούτο ειδικά παροτρύνει ο Αρχιεπίσκοπος που ενώ έχει δημιουργήσει τις υποδομές και τα παραδείγματα αναμένει την σχετική ανταπόκριση. Ειδικά στον τομέα της υγείας τα Ιωάννινα συνδράμουν και μπορούν ακόμη πιο ουσιαστικά να βοηθήσουν έχοντας τόσο την γνώση όσο και τις δυνατότητες που προσφέρει η κοινότητα των ιατρών και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου. Εξ άλλου οι αποστάσεις πλέον είναι μικρές και η τεχνολογία καθιστά ακόμη πιο εύκολα σε ορισμένες περιπτώσεις διάγνωσης και πρότασης θεραπειών.

Η παρουσία εξ άλλου στην Κλινική του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου ώστε να συμπαρασταθεί σε ασθενείς που παρουσιάστηκαν και ευχαριστήσει τόσο τους ιθύνοντες της Περιφέρειας για την πρωτοβουλία όσο κυρίως του ιατρούς που έσπευσαν να ανταποκριθούν, αποτέλεσε καλή αφορμή για σχεδιασμό τακτικότερης στο μέλλον παρουσίας περισσότερων ειδικοτήτων και σε τακτικότερα προγραμματισμένα διαστήματα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon