Ο κινηματογράφος στο σχολείο

Δημοσιεύθηκε: 20/03/2023 16:23 Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2023 16:23 Από: Tachydromos

Την περασμένη εβδομάδα ο δάσκαλος εικαστικών και τηλεοπτικός παραγωγός κ. Κώστας Ζώγκας, βρέθηκε και πάλι στο Σχολείο «Πνοή Αγάπης» στο Αργυρόκαστρο. Αυτή τη φορά όχι για να παίξουν μαζί με τους μαθητές – ξεκουράζοντας για λίγο τους δασκάλους τους – με τη ζωγραφική και τα χρώματα, αλλά για να απολαύσουν ταινίες κινούμενων σχεδίων.

Η Αίθουσα Εκδηλώσεων για ένα δίωρο σχεδόν μετατράπηκε σε χώρο προβολής κινηματογράφου με επιλεγμένα θέματα παραγωγών απ’ την Ελλάδα αλλά και την Αλβανία. Οι ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν αφορούσαν σε θέματα της σύγχρονης κοινωνίας και ειδικά του παιδιού, της καταπολέμησης βιαίας συμπεριφοράς, ειρηνικής συνύπαρξης με σεβασμό στη διαφορετικότητας κ.α.

Ως γνωστό ο κ. Ζώγκας τα τελευταία χρόνια διοργανώνει με πολύ επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δερόπολη – DIF, που δεν έλκει μόνο θεατές αλλά γίνεται αφορμή να βρεθούν στις περιοχές μας σπουδαίοι άνθρωπου του κινηματογράφου με σταδιοδρομία στην Ελλάδα, την Αλβανία και το εξωτερικό. Διαχέοντας στην κοινωνία παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου η συγκεκριμένη δραστηριότητα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους στο 9-Χρόνο «Πνοή Αγάπης» είναι χειρονομία με ιδιαίτερα ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Κ. Ζώγκας κι εκπαιδευτικοί του Σχολείου στα διαλλείματα μεταξύ των ταινιών μιλούσαν στα παιδιά για την τέχνη του κινηματογράφου, τη σεναριογραφία, τη σκηνοθεσία και την εν γένει παραγωγή.

Βέβαια και μαζί με τις αναμνηστικές φωτογραφίες και τα ευχαριστήρια της Διεύθυνσης του δεν έλειψε και λίγο ψυχαγωγία με σκιτσάκια που προσέφερε ο ευρέως γνωστός εικαστικός στους μικρότερους φίλους του.

Το επόμενο ραντεβού με τον κινηματογράφο και τη μύηση στην τέχνη παραγωγής με κινούμενα σχέδια δόθηκε για το επόμενο Φεστιβάλ, τέλη Ιουνίου, όπου συνεργάτες – άνθρωποι της παραγωγής ταινιών διοργανώνουν και σχετικό τριήμερο εργαστήρι για μικρούς μαθητές.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon