Προεκλογική εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Δρόπολη: Για να είμαστε συνεπείς στο χρέος έναντι της γενέθλιας γης

Δημοσιεύθηκε: 18/04/2023 21:33 Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2023 21:33 Από: Tachydromos

Την πρώτη ανοιχτή προεκλογική συνάντηση οργάνωσε χθες, Δευτέρα του Πάσχα ο συνδυασμός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ στη Δερόπολη. Η εκδήλωση ενώ είχε προγραμματιστεί να είναι ανοιχτή λόγω καιρικών συνθηκών διοργανώθηκε σε κλειστή αίθουσα ενώ μαζί με το πολιτικό σκέλος της για τη διαιώνιση της Πασχαλινής ατμόσφαιρας είχε και καλλιτεχνικό Ηπειρώτικο πρόγραμμα. Την υποψηφιότητα του Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης στην οποία συμπράττει το ΚΕΑΔ «Μαζί Νικάμε!», τον Θανάση Μανέκα, γεωπόνο επιχειρηματία απ’ το Κρυονέρι ‘Ανω Δερόπολης παρουσίασε ο Πρόεδρος του κ. Βαγγέλης Ντούλες. Ο κ. Ντούλες ενώ συνεχάρη την απόφαση του κ. Μανέκα ώστε μετά από πετυχημένη πορεία στην Αθήνα να επιστρέψει ώστε να προσφερθεί στην προσπάθεια αποκατάστασης της έννομης τάξης στην διαχείριση των κοινών πραγμάτων στην περιοχή όπου ιστορικά και ουσιαστικούς αριθμούς μαρτυρείται ο γηγενής Ελληνισμός, κάλεσε την συστράτευση όσων συμπατριωτών πιστεύουν στην προοπτική διαιώνισης της παρουσίας μας. Με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα όπως και με το σύνολο του συνδυασμού για το Δημοτικό Συμβούλιο όντως η ΟΜΟΝΟΙΑ αφενός έχει πετύχει να διασφαλίσει την αυτονομία των αποφάσεων αλλά κυρίως να προσφέρει ποιότητα στελεχών με αξιοπρέπεια και προσωπικότητα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ ωστόσο τηρώντας και την αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης προειδοποίησε για τις δυσκολίες προ και κατά την διαχείριση των εκλογικών διαδικασιών, της κάλπης και των αποτελεσμάτων. Τούτο καθώς οι όροι της εκλογικής αναμέτρησης είναι άνισοι. Έκκληση έκανε κυρίως στους συμπατριώτες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα ώστε με τη συμμετοχή τους να μην συμβάλουν απλά στην εκλογή του Θανάση, αλλά στην αλλαγή της πορείας η οποία εάν συνεχιστεί εξυπηρετεί σαφώς σχέδια αφελληνισμού και δημογραφικού θανάτου της περιοχής.

Στην εκδήλωση χαιρέτησε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αργυροκάστρου κ. Τριτάν Σέχου, εν ονόματι του Δημοκρατικού Κόμματος ως βασικός πυλώνας του εκλογικού πολιτικού συνασπισμού. Υπογράμμισε ειδικά την ιδέα ότι το πολιτικό σύστημα στην χώρα έχει μετατραπεί σε υβριδικό και μαζί με όλες τις άλλες στερήσεις ελευθερίας τείνει να εξαφανίσει και καταβάλει υπό τον κομματικό έλεγχο και αυτή την τοπική αυτοδιοίκηση. Πράγμα επικίνδυνο ειδικά σε κοινωνικά σύνολα που ανήκουν σε μειονότητες.

Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλης Κάγιος στάθηκε ειδικά στο πατριωτικό καθήκον και το χρέος που έχουμε ώστε να ψηφίσουμε το συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Θανάση Μανέκα που δεν έχει καμιά κομματική δέσμευση και κανένα άλλο συμφέρον που να οδηγεί στα Τίρανα και τα κυβερνητικά κλιμάκια πλην αυτών του τόπου μας και της κοινωνίας. Η προσπάθεια για την δημιουργία άλλης προοπτικής, για την πολιτική ανάκαμψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σχετίζεται άμεσα με την εκλογική διαδικασία της 14 ης Μαϊου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Δρόπολης – Πωγωνίου κ. Θανάσης Μανέκας ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση παρουσιάζοντας τις θέσεις του για την αλλαγή στην δημοτική αρχή, αλλά και πρόγραμμα για τη συνέχιση. Βασική ιδέα του προγράμματος που προφανώς θα υπάρξει δυνατότητα ανάλυσης σε επόμενες και ανά κοινότητα ανάλυση και προσαρμογή με τη συμμετοχή μάλιστα και των άλλων στελεχών του συνδυασμού είναι η ανάγκη για την αλλαγή της κατάστασης στη δημογραφική αποψίλωση των περιοχών. Προφανώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει οικονομική δραστηριότητα και εστίαση σε δύο βασικούς τομείς την αγροτική ανάπτυξη με δυνατότητες μεταποίησης του αγροδιατροφικού τοπικού προϊόντος αλλά και στην πιλοτική τουλάχιστον στο ξεκίνημα τουριστικής αξιοποίησης του αποθέματος της περιοχής.

Συνδυαστικά βέβαια και συμπληρωματικά η προσπάθεια αφορά στην βελτίωση των υποδομών και βιοτικών συνθηκών στα χωριά που αποτελούν το Δήμο ειδικά δε οδικές υποδομές προς το τμήμα του Πωγωνίου αλλά και ύδρευση. Ειδικά ευαίσθητη υπήρξε η προσέγγιση με εφαρμόσιμα μέτρα που προτείνει για τους υπερήλικες τόσο σε ότι αφορά στην στήριξη τους κατ οίκο βοήθεια όσο και υγειονομική κάλυψη κλπ.

Παρεμβάσεις υπήρξαν και από μέλη του συνδυασμού για το Δημοτικό Συμβούλιο, νέους, τον πρόεδρο της κοινότητας Δερβιτσάνης κ.α. Ακολούθησε Ηπειρώτικο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την παραδοσιακή κομπανία του Λευτέρη Γκιώκα και τραγούδια του γνωστού στην περιοχή και στο Πανελλήνιο Σάββα Σιάτρα. Ο δεύτερος εξ άλλου με λόγο συγκινητικό χαιρέτησε ευχόμενος με το Χριστός Ανέστη για την συνέχεια της προσπάθειας του συνόλου του Ελληνισμού, περισσότερη σύμπνοια σε κοινούς στόχους και μη παραίτηση απ’ τον αγώνα για τη διαιώνιση της Ελληνικής παρουσίας στα πάτρια εδάφη.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon